HACCP pentru Siguranta alimentara – obiective

HACCP – obiective

Siguranta alimentara este un factor important in lantul alimentar, incepand cu materia prima si pana la obtinerea produsului finit alimentar, in cazul de fata fiind vorba despre prepararea retetelor de fripturi, fie prezentate pe acest blog, fie altele.
Mai jos vom prezenta cateva motive pentru care ar trebui sa fie aplicate normele de siguranta alimentara HACCP, norme internationale care sunt aplicate produselor alimentare.

• Aplicarea specificatiilor HACCP permite controlul sigurantei alimentare prin prevenire, concomitent cu diminuarea costurilor legate de non calitate.
• Aplicarea specificatiilor HACCP permitea dovedirea existentei controlului produselor alimentare, putand fi astfel util in cadrul unui control al organelor specifice
• Specificatiile HACCP permit concentrarea eforturilor pe punctele de risc legate de produsele prelucrate si de metodelor de lucru
• Aplicarea specificatiilor HACCP permite consolidarea increderii clientilor cu privire la produsele din consum
• Specificatiile HACCP asigura respectarea exigentelor reglementative din domeniul igienei alimentare


%d blogeri au apreciat asta: