Operatii pregatitoare fripturii

– pregatirea gratarului, care se curata cu peria de sarma,se incinge si se unge cu ulei; gratarul cu gaze si cel electric se aprind cu 20 de minute inainte de folosire, iar cel cu carbuni cu 2 ore inainte; la gratarul cu gaze se verifica placa radianta pentru a nu avea fisuri prin care sa iasa gaze nearse.

– prelucarea primara a carnii; fezandarea carnii cu miros specific, curatarea de pielite, spalarea si zvantarea in servet curat .

– portionarea carnii in felii, grosime diferita in functie de tipul de carne:
a) 1-4 cm grosime muschi de vita si de porc
b) 1-1,5 cm grosime carne de vitel, miel

– aplatizarea cu batatorul de snitele pt a usura patrunderea radiatiilor calorice in mod uniform in carne.

– ungerea cu grasime a carnii pentru a fi protejata de caldura puternica si de a evita lipirea ei de gratar
sursa: http://www.scribd.com


%d blogeri au apreciat asta: