Friptura de porc cu usturoi

Reteta este originara din Caraibe; timpul de preparare este de 30 de minute, dar carnea trebuie sa stea intr-un bait 1-2 zile.

Ingrediente:
– carne de porc- 2 kilograme
– sare, cimbru
– 1 capatana de usturoi
– 2 cani de otet
– unsoare pentru prajit
– o lamaie.

Inainte de preparea fripturii, carnea de porc trebuie pusa la marinat intr-un bait aproximativ 1-2 zile. Amestecati usturoiul taia marunt cu cimbru si sare. Stoarceti lamaia, iar cu sucul acesteia frecati carnea, care apoi se taie in bucati mai mici. Dupa care, carnea se fierbe 20-30 de minute.

Carnea astfel fiarta, se amesteca cu usturoiul cu cimbru si se aseaza intr-un vas, de preferabil de lut. Se mai adauga si cele 2 cani de otet si se lasa se se marineze 1-2 zile. Dupa care, carnea se scoate de la marinat si se prajeste.
sursa: http://www.scribd.com

Etichete: , ,


%d blogeri au apreciat asta: